Werkschoenen

Werkt u op grote hoogte of doet u ander (zwaar) fysiek werk? Dan weet u als geen ander dat uw werkhouding en de juiste spullen cruciaal zijn. Alles valt en staat bij het juiste materiaal. Dit geldt ook voor onze schoenen, maar die zien we snel over het hoofd, terwijl juist onze voeten het fundament zijn van ons lopen en staan. De basis voor gezond en veilig werken begint bij beschermend schoeisel.

Het belang van goede werkschoenen

Gezond en veilig kunnen werken is cruciaal. Op de werkvloer is het dragen van werkschoenen verstandig dan wel vaak verplicht. Jarenlang leveren wij het juiste schoeisel voor een gezonde houding en de juiste steun aan uw voeten. Bij Van den Brand Orthopedie staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Samen met u gaan wij op zoek naar de beste oplossing voor de hulpvraag of klacht. Elke voet is uniek en iedereen heeft andere wensen en behoeften. In alles wat we doen staat het individu centraal.

Wij zorgen ervoor dat uw voeten beschermd zijn en u geen last van pijnlijke voeten heeft na een lange werkdag.

Voordelen van werkschoenen voor de werknemer

 • Veilig en verantwoord aan de slag;
 • Voorkomen van nieuwe klachten;
 • Meer comfort;
 • Verminderde vermoeidheid.

Voordelen voor de werkgever

 • Minder ziekteverzuim;
 • Minder kans op ongelukken;
 • Hogere productiviteit;
 • Gelukkige werknemers.

Wij leveren kwaliteit

Wij werken samen met leveranciers die schoeisel aanbieden die kunnen worden aangepast mét behoud van certificering. Goede werkschoenen beschikken over een degelijk bovenwerk, stabiel onderwerk, stabiel en stevig contrefort en verstelbare sluiting. Om de beste kwaliteit en een perfecte pasvorm te garanderen werken wij samen met de merken Emma en Neskrid. Onze werkschoenen zijn in verschillende lengte- en breedtematen verkrijgbaar. Hierdoor zijn wij in staat iedereen de perfecte oplossing te bieden. Dus of u nu kleine, grote, moeilijke, smalle of brede voeten heeft: wij helpen u vooruit.

Werkgevers worden ontzorgd

Wij nemen voor bedrijven alle zorg uit handen. Wij coördineren het hele proces. Zo weet u zeker dat u goed zit – zónder al het gedoe. Wij regelen:

 • Analyses voor voeten en lopen;
 • Aanmeten van voorzieningen (bijvoorbeeld steunzolen en aangepaste werkschoenen)
 • Productie en distributie van voorzieningen;
 • Facturering.

Veiligheidsnorm met/zonder steunzolen of aanpassing

Voor werkschoenen gelden wettelijk strenge eisen en normeringen. Deze moeten aan de Europese veiligheidsnorm EN ISO20345:2011 voldoen. Zowel u, als uw werkgever lopen veiligheidsrisico’s en zijn aansprakelijk wanneer men niet aan de norm heeft voldaan. Zo mag een schoenaanpassing, steunzool of volledig op maat gemaakte werkschoen alleen worden gemaakt door een bedrijf dat de certificering kan garanderen en waarborgen. Draagt u of uw werknemer bijvoorbeeld steunzolen, dan moeten deze ook in werkschoenen worden gedragen. Steunzolen in werkschoenen moeten als combinatie aan strenge wet- en regelgeving voldoen. Een gecertificeerde werkschoen en een steunzool afkomstig van een podotherapeut voldoen niet per definitie aan de wet, maar juist de combinatie moet gecertificeerd zijn. Bij Van den Brand Orthopedie kunnen wij de veiligheid en de certificering conform Europese normen waarborgen.

Benieuwd naar wat wij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak!