Historie

Met het ruim 30 jarig bestaan van Van den Brand Orthopedie brengt de praktijk heel wat geschiedenis met zich mee. Hoe is Van den Brand ontstaan? En hoe heeft het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkeld? Graag nemen wij u mee in onze historie.

Opgericht door Paul van den Brand

Onze praktijk bestaat ruim 30 jaar en is eind jaren ‘80 opgericht door orthopedisch schoentechnicus Paul van den Brand. Na een start in de Kapelstraat werd het pand al snel te klein en werd er een nieuwe praktijkruimte met schoenatelier gebouwd op de huidige locatie, Hobostraat 1B te Uden. Het cliëntenbestand groeide gestaag, voornamelijk via mond-tot-mondreclame. Al snel werden er extra ruimtes bijgebouwd, vonden er interne veranderingen plaats en werden er meerdere personeelsleden aangenomen. Vele jaren heeft Paul, samen met zijn team, cliënten voorzien van modieuze, orthopedische schoenen waarbij aandacht voor de mens en het bewegen centraal stond.

Overname door Buchrnhornen

Op 1 januari 2022 is Paul gestopt en is onze praktijk met het gediplomeerde personeelsbestand overgenomen door de firma Buchrnhornen, een multidisciplinair Voet- en Beweegcenter. Deze firma is van oudsher een familiebedrijf en zorgt ervoor dat de bestaande visie en missie van onze praktijk zich voort zet.

Onze visie

Onze visie is dat goed vervaardigde schoenen dé basis zijn voor het lichaam. Persoonlijk loopcomfort vermindert allerlei klachten aan uw rug, gewrichten en spieren òf bijvoorbeeld pijn als gevolg van reuma. Bovendien voorkomt dit nieuwe problemen.

Lopen een luxe is waar iedereen recht op heeft en daar horen lekker zittende schoenen bij. Schoeisel dat garant staat voor optimaal loopcomfort, waarmee u bovendien graag gezien wordt. Wij streven bij iedere opdracht naar de juiste balans tussen functionaliteit en schoonheid.

Onze missie

Modieuze schoenen voor moeilijke voeten, van hoogstaande kwaliteit, voor jong en oud!